Po studiach wrócili na wieś
On – z wykształcenia informatyk. Ona – technolog żywności. Początkowo planowali, że po ukończeniu studiów zostaną w mieście, ale... – Ciągnęło nas na wieś, bo przecież tu oboje się wychowaliśmy, i – jak widać – mocno zapuściliśmy korzenie, bo ostatecznie postanowiliśmy wrócić i zrealizować swoje pomysły i plany – zgodnie przyznają.
Kiedy w 2015 roku Milena i Kamil Chodniccy oficjalnie przejęli gospodarstwo, zachęceni dodatkowo unijnymi funduszami, zdecydowali, że spróbują swoich sił w produkcji mleka, której solidne podwaliny już mieli, bowiem rodzice pana Kamila od lat tym się zajmowali, utrzymując wówczas 60 krów mlecznych. Młodzi hodowcy pragnęli jednak, więcej i nowocześniej. Jeździli po kraju i za granicę, by podpatrzeć, jak produkują mleko inni i utwierdzić się, czego chcą w swoim gospodarstwie. Konsekw...