
Mlekovita jest najczęściej wybieraną marką masła w Polsce
Masło od zawsze kojarzy się z tradycyjnym smakiem, który nie tylko wzbogaca codzienne posiłki, ale również dostarcza cennych składników odżywczych. Masło z Mlekovity to produkt, który zyskał ponadprzeciętną sympatię i uznanie milionów konsumentów, nie tylko w Polsce. Tradycja jego wyrobu sięga początków istnienia zakładu w Wysokiem Mazowieckiem w 1928 r., a Mlekovita od lat jest nie tylko największym, ale też najpopularniejszym producentem masła w Polsce. Mlekovita jest najczęściej wybieraną marką masła w Polsce.
– To ogromna satysfakcja, gdy polscy konsumenci najchętniej wybierają masło z Mlekovity. Cieszy to tym bardziej, gdy wynika to ze świadomych i przemyślanych decyzji zakupowych, a więc w wyniku docenienia wyjątkowego smaku oraz naturalnego składu naszego masła i przede wszystkim: z zaufania do najwyższej jego jakości. Dzięki temu nasz produkt w swojej kategorii od lat jest niekwestionowanym liderem i cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem zarówno konsumentów indywidualnych, jak i szefów kuchni – mówi prezes zarządu Grupy Mlekovita Dariusz Sapiński.
Masło ekstra z Mlekovity to prawdziwe masło najwyższej jakości, produkowane wyłącznie ze śmietanki pasteryzowanej, bez żadnych dodatków: bez konserwantów, barwników i glutenu, co gwarantuje mu niepowtarzalny, naturalnie maślany smak. Stanowi naturalne źródło witamin A i E. Zawiera wyłącznie tłuszcz mleczny (min. 82%).
Masło z Mlekovity to produkt uniwersalny, który znajdzie zastosowanie w każdej kuchni
Doskonale sprawdza się do smarowania pieczywa, ale również do innych celów kulinarnych. Najpopularniejszą marką produktową jest masło Polskie, dostępne zarówno w klasycznej kostce (200 g, 100 g), jak i tradycyjnej osełce (500 g, 300 g, 100 g) oraz monoporcjach (15 g, 10 g).
Jakie inne warianty Masła ma w swojej ofercie Mlekovita?
Konsumenci mogą wybierać między klasycznym masłem lub jego wariantami z dodatkami smakowymi: masło ziołowe i czosnkowe w kostce 100 g lub cebulowe, czosnkowo-pietruszkowe, ziołowe i grzybowe w miniosełce 80 g. Poza znanym i lubianym masłem Polskim w ofercie Mlekovity znalazło się też masło z Polskiej Mleczarni, a w ubiegłym roku o masło ekstra 200 g rozszerzona została linia produktów Wypasionych. Masło ekstra znaleźć można również w liniach produktów specjalistycznych: bez laktozy oraz ekologicznych BIO.
Dla osób poszukujących alternatywy dla tradycyjnego masła o zawartości min. 82% tłuszczu Mlekovita oferuje masło Polskie śmietankowe o zmniejszonej zawartości tłuszczu, zawartość tłuszczu 60% – czyste masło produkowane ze śmietanki pasteryzowanej uzyskanej z najlepszej jakości mleka i zawierające wyłącznie tłuszcz mleczny bez żadnych dodatków, przede wszystkim bez dodatku olejów roślinnych.
Ponadto asortyment masła z Mlekovity uzupełnia masło klarowane, znakomite do smażenia i pieczenia w codziennych zastosowaniach kulinarnych.