– To ogromna satysfakcja, gdy polscy konsumenci najchętniej wybierają masło z Mlekovity – przyznaje Prezes Grupy Mlekovita - Dariusz Sapiński.xxx
StoryEditorSpółdzielnie mleczarskie

Masło z Mlekovity niezmiennie liderem rynku - ma smak, któremu ufają konsumenci

12.02.2025., 13:00h

Masło to produkt, który jest niezbędny w diecie każdego człowieka. Tłuszcz mleczny jest najlepiej przyswajalny ze wszystkich tłuszczów spożywczych – proces jego trawienia zachodzi znacznie szybciej, a więc szybko zamienia się w energię i zwiększa siły witalne organizmu.

Mlekovita jest najczęściej wybieraną marką masła w Polsce

Masło od zawsze kojarzy się z tradycyjnym smakiem, który nie tylko wzbogaca codzienne posiłki, ale również dostarcza cennych składników odżywczych. Masło z Mlekovity to produkt, który zyskał ponadprzeciętną sympatię i uznanie milionów konsumentów, nie tylko w Polsce. Tradycja jego wyrobu sięga początków istnienia zakładu w Wysokiem Mazowieckiem w 1928 r., a Mlekovita od lat jest nie tylko największym, ale też najpopularniejszym producentem masła w Polsce. Mlekovita jest najczęściej wybieraną marką masła w Polsce.

To ogromna satysfakcja, gdy polscy konsumenci najchętniej wybierają masło z Mlekovity. Cieszy to tym bardziej, gdy wynika to ze świadomych i przemyślanych decyzji zakupowych, a więc w wyniku docenienia wyjątkowego smaku oraz naturalnego składu naszego masła i przede wszystkim: z zaufania do najwyższej jego jakości. Dzięki temu nasz produkt w swojej kategorii od lat jest niekwestionowanym liderem i cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem zarówno konsumentów indywidualnych, jak i szefów kuchni – mówi prezes zarządu Grupy Mlekovita Dariusz Sapiński.

Masło ekstra z Mlekovity to prawdziwe masło najwyższej jakości, produkowane wyłącznie ze śmietanki pasteryzowanej, bez żadnych dodatków: bez konserwantów, barwników i glutenu, co gwarantuje mu niepowtarzalny, naturalnie maślany smak. Stanowi naturalne źródło witamin A i E. Zawiera wyłącznie tłuszcz mleczny (min. 82%).

Masło z Mlekovity to produkt uniwersalny, który znajdzie zastosowanie w każdej kuchni

Doskonale sprawdza się do smarowania pieczywa, ale również do innych celów kulinarnych. Najpopularniejszą marką produktową jest masło Polskie, dostępne zarówno w klasycznej kostce (200 g, 100 g), jak i tradycyjnej osełce (500 g, 300 g, 100 g) oraz monoporcjach (15 g, 10 g).

Jakie inne warianty Masła ma w swojej ofercie Mlekovita?

​​Konsumenci mogą wybierać między klasycznym masłem lub jego wariantami z dodatkami smakowymi: masło ziołowe i czosnkowe w kostce 100 g lub cebulowe, czosnkowo-pietruszkowe, ziołowe i grzybowe w miniosełce 80 g. Poza znanym i lubianym masłem Polskim w ofercie Mlekovity znalazło się też masło z Polskiej Mleczarni, a w ubiegłym roku o masło ekstra 200 g rozszerzona została linia produktów Wypasionych. Masło ekstra znaleźć można również w liniach produktów specjalistycznych: bez laktozy oraz ekologicznych BIO.

Dla osób poszukujących alternatywy dla tradycyjnego masła o zawartości min. 82% tłuszczu Mlekovita oferuje masło Polskie śmietankowe o zmniejszonej zawartości tłuszczu, zawartość tłuszczu 60% – czyste masło produkowane ze śmietanki pasteryzowanej uzyskanej z najlepszej jakości mleka i zawierające wyłącznie tłuszcz mleczny bez żadnych dodatków, przede wszystkim bez dodatku olejów roślinnych.

Ponadto asortyment masła z Mlekovity uzupełnia masło klarowane, znakomite do smażenia i pieczenia w codziennych zastosowaniach kulinarnych.

Warszawa
8°C
Zachmurzenie duże
wi_00
pon.
wi_00
13°C
5°C
wt.
wi_00
14°C
1°C
śr.
wi_00
16°C
6°C
czw.
wi_00
11°C
1°C
pt.
wi_00
15°C
4°C
24. marzec 2025 10:25