3 medale dla OSM Łowicz
Na ręce przedstawicieli Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Łowiczu zostały przekazane trzy złote medale z popiersiem prof. dr. hab. Jana Kiszy dla: sera gouda 48% w plastrach, masła łowickiego ekstra, Fellady 45% – produkowanej metodą BAF.
Fellada w kubeczku to absolutna nowość w tym sezonie. Produkowana metodą mikrobiologiczną, bez substancji konserwujących i zagęszczających (czysta etykieta). Delikatnego smaku i aromatu nabiera wyłącznie w wyniku działania drobnoustrojów serowarskich. Zawiera żywe kultury bakterii. Ser zapakowany w wygodny kubeczek z wieczkiem wielokrotnego użytku jest wygodny w użyciu, dobrze też się przechowuje. Fellada to nieodzowny dodatek do wiosennych i letnich posiłków.
Łowickiego masła nie trzeba nikomu przedstawiać. To doskonale znany i jeden z najpopularniejszych produktów w naszym portfolio. Teraz w nowej szacie graficznej spójnej z linią łowickich produktów. To nadal to samo doskonałe masło, wyprodukowane w 100% z mleka. Do jego produkcji spółdzielnia nie stosuje oleju, barwników czy konserwantów. Masło wyróżnia się sposobem wygniecenia, które wpływa na jego dobrą smarowność, a przy zastosowaniu zaawansowanej technologicznie aparatury produkcyjnej zachowuje niezwykle świeży aromat.
Plastry gouda w opakowaniu o gramaturze 150 g to ulubiona forma konfekcjonowanego sera żółtego w opinii klientów. To porcja, która idealnie wystarcza na wspólny rodzinny posiłek. Łatwo się też przechowuje, ponieważ opakowanie posiada opcje otwórz/zamknij. Zmodyfikowana szata graficzna zachęca apetycznymi aranżacjami, jasnymi kolorami i wyraźnym regionalnym motywem, który jest spójny z resztą produktów łowickich. Smaki dostępne w nowych opakowaniach to oprócz nagrodzonego sera gouda – również edamski, salami, ementaler i tylżycki.
Oprac. Beata Dąbrowska