Składniki potrzebne na faszerowane jajka awokado
- 7 jajek,
- 1 awokado,
- sól,
- pieprz,
- 2 łyżki soku z cytryny,
- 2 ząbki czosnku,
- czarnuszka do posypania, l
- iście sałaty i roszponki do dekoracji,
- majonez,
- pęczek szczypiorku.
Jak przygotować faszerowane jajka?
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na połówki. Delikatnie wyjąć żółtka. Awokado obrać, rozgnieść widelcem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, sok z cytryny, sól, pieprz, żółtka oraz 2 łyżki majonezu. Wymieszać składniki.
Gotową pastą nadziewać białka jajek. Na każde jajko z pastą wycisnąć kleks majonezu, posypać jajka szczypiorkiem i czarnuszką. Układać na sałacie, udekorować roszponką.