Niesamowite wyroby Joanny - właścicielki "Serów z Leśniczówki"
Durszlak, 5-litrowy garnek, internetowy tutorial i oczywiście mleko z własnego gospodarstwa. Czy to wystarczy, aby utworzyć cenioną w regionie serowarnię? Jak przekonuje Joanna Zemszał z Leśniczówki (powiat lubelski, gmina Bychawa), wszystko jest możliwe. Dziś Sery z Leśniczówki są uznaną marką na rynku. Produkty otrzymały nagrody, m.in. wyróżnienie w konkursie na „Najlepszy smak wschodnich ziem Polski” w Nałęczowie, pierwszą nagrodę w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” w Zamościu, a także tytuł „Najlepszego smaku Lubelszczyzny 2019” w aż trzech kategoriach.
Warkocze albo foremki. Jak rolniczka zaczęła produkować własne sery?
Joanna i Radosław Zemszałowie prowadzą średniej wielkości gospodarstwo rolne o profilu mleczno-roślinnym. Pomagają im synowie. Pięć lat temu poszerzyli działalność o produkcję serów i innych mlecznych wyrobów: maślanki, jogurtów i kefirów. Gospod...