Ceny skupu żywca wieprzowego:
Kujawsko-pomorskie:
- Kwiecińscy, Żnin– 4,45 zł/kg (spadek o 30 gr);
Lubelskie:
- ZM Wierzejki – 4,2–4,8 zł/kg (bez zmian);
Łódzkie:
- Złotex, Złoczew – 4,7 zł/kg (bez zmian);
- PPUH Kawiks Patoki – 4,5-5,3 zł/kg (bez zmian);
- Marciniak Sędzimirowice – 4,5 zł/kg (spadek o 20 gr);
Mazowieckie:
- ZM Mościbrody – 3,9–4,5 zł/kg (bez zmian), 6,1 zł/kg (wbc kl. E) (bez zmian), maciory 2,5 zł/kg (bez zmian);
Małopolskie:
- PW Laskopol Limanowa – 4,15 zł/kg (spadek o 35 gr);
Opolskie:
- Nosal Otmuchów – 4,8 zł/kg (bez zmian);
Podlaskie:
- ZM Bost, Turośń Kośc.– 4,7–4,9 zł/kg (wzrost o 10 gr);
Podkarpackie:
- Kabanospol, Wielopole – 5 zł/kg (wzrost o 20 gr);
Wielkopolska:
- Jóźwiakowski – 4,7 - 5,0 zł/kg (bez zmian);
- Mróz – 6,4 zł/kg (wbc kl. E) (bez zmian).
Ceny skupu żywca wołowego:
Osi Poland Foodworks – byki 15,2 zł/kg (kl. O) (bez zmian), jałówki 13,4 zł/kg (kl. O) (bez zmian), krowy 12,8 zł/kg (kl. O) (bez zmian);
Łódzkie:
- Marciniak, Sędzimirowice – byki 7,0–8,9 zł/kg (bez zmian), jałówki 7,0–8,4 zł/kg (bez zmian), krowy 5,5 zł/kg (bez zmian);
Lubelskie:
- ZM Wierzejki – byki: 14,4 zł/kg ( kl. O) (bez zmian), 15,0 zł/kg (kl. R) (bez zmian), jałówki: 13,8 zł/kg (kl. O) (wzrost o 1 zł), 14,4 zł/kg (kl. R) (wzrost o 60 gr);
Małopolskie:
- PW Laskopol Limanowa – byki 7,0–8,5 zł/kg (bez zmian), jałówki 6,0–7,0 zł/kg (bez zmian);
Mazowieckie:
- ZM Mościbrody– byki 15,5 zł/kg (kl. O) (bez zmian), 15,9 zł/kg (kl. R,) (bez zmian) 16,1 zł/kg (kl. U dostawy pow. 10 szt.) (bez zmian), jałówki 13,8 zł/kg (kl. O) (bez zmian), 14,4 zł/kg (kl. R) (bez zmian), krowy 12,8 zł/kg (320 kg mięsa) (bez zmian);
Podlaskie:
- ZM Bost, Turośń Kościelna – byki 6,0–7,0 zł/kg (bez zmian), jałówki 5,0–6, zł/kg (bez zmian);
Podkarpackie:
- Kabanospol, Wielopole Skrzyńskie – byki 8,1 - 8,4 zł/kg (bez zmian), jałówki - 6,5 - 7,4 zł/kg (bez zmian), krowy 4,6 zł/kg (bez zmian);
Wielkopolska:
- Jóźwiakowski, Damasławek – byki 7,8 - 8,5 zł/kg (spadek o 1 zł), jałówki 6,0 –7,7 zł/kg (spadek o 80 gr), krowy – 5,0–6,4 zł/kg (bez zmian).
Oprac. Kamila Szałaj
fot. GIW