Soja poprawia strukturę i żyzność gleby oraz korzystnie wpływa na płodozmian. Jest cennym źródłem białka w żywieniu zwierząt. Co istotne – nie potrzebuje nawożenia azotowego. Dzięki bakteriom brodawkowym Bradyrhizobium japonicum azot jest wiązany z atmosfery. Opłacalność produkcji soi uwarunkowana jest wieloma czynnikami, a przy wyborze odmiany ważne jest, aby była ona odpowiednio zaprawiona środkami, które zawierają szczepionki bakterii brodawkowych.
Bakterie w zaprawach przemysłowych są zasuszone i działają wolniej
– Oferujemy dwa rodzaje szczepionek. Produkt HiCoat Super przeznaczony jest dla dużych firm nasiennych. Bakterie w zaprawach przemysłowych są zasuszone i działają nieco wolniej. Proces ich ożywiania trwa. Stosowanie tego produktu wymaga realizacji pewnego reżimu związanego z przygotowaniem dużych partii materiału siewnego. Dlatego też do indywidualnego stosowania oferujemy szczepionki bakteryjne HiStick Soy. Są przeznaczone do wykorzystania bezpośrednio przed siewem. Zalecamy także, aby wykorzystywać je dodatkowo. Jeśli przez firmę nasienną materiał siewny został zaprawiony, można dodatkowo raz jeszcze zaprawić go żywymi...