W ramach targów zaplanowano „Salon techniki rolniczej” – będzie to okazja do zapoznania się z najnowocześniejszymi maszynami i urządzeniami stosowanymi w rolnictwie, sadownictwie oraz produkcji zwierzęcej i roślinnej.
Na „Targach dobrej żywności”, we współpracy z wiodącymi organizacjami i samorządami producentów rolnych oraz indywidualnymi przedsiębiorcami, zorganizowana zostanie sekcja promocji kluczowych polskich branż rolno-spożywczych, w tym sektory: mleczarski, owoców i warzyw oraz pieczarek, wieprzowiny, wołowiny, drobiu, baraniny i jagnięciny.
„Salon usług specjalistycznych i wsparcia dla branży AGRO” umożliwi zapoznanie się z usługami wspierającymi produkcję, przetwórstwo, sprzedaż i dystrybucję towarów rolno-spożywczych. To m.in. wsparcie finansowe na działalność związaną z rozwojem produkcji rolnej, działalności przetwórczej i handlowej, w tym eksportowej.
„Sekcja innowacji dla branży rolno-spożywczej” pozwoli zaprezentować technologie i produkty oraz rozwiązania dla szeroko rozumianej branży rolno-spożywczej. W tej sekcji swoje oferty współpracy zaprezentują instytuty naukowo-badawcze oraz instytucje oferujące instrumenty wsparcia finansowego.
Targom towarzyszyć będzie wystawa zwierząt gospodarskich i ptactwa ozdobnego.
Centralne Targi Rolnicze odbędą się pod prasowym patronatem „Tygodnika Poradnika Rolniczego”.