Podczas spotkania będzie można usłyszeć od ekspertów, w jaki sposób najnowocześniejsza technologia może być wykorzystywana przy uprawie zbóż. Dyskusje będą dotyczyć także przyszłości, jaka może czekać producentów mięsa. Przedstawiciele niektórych firm będą dzielić się swymi doświadczeniami w produkcji i wprowadzaniu na rynek żywności produkowanej organicznie, a specjaliści od marketingu będą prezentować najnowsze sposoby dotarcia do klienta, w tym w jaki sposób można wykorzystać personalizację w komunikacji z konsumentem żywności.
Wśród prelegentów pojawią się m.in. uczeni z Uniwersytetu w Bonn czy Osnabrück, przedstawiciele producentów maszyn rolniczych i urządzeń dla rolnictwa czy firm nasiennych i producentów środków ochrony roślin. Wśród osób, które zabiorą głos będzie też Georg Mayerhofer, który w 2017 roku został wybrany w Niemczech rolnikiem roku, a który chce przekonywać do rolnictwa zrównoważonego.
Autor: Paweł Mikos