Jednak nie chcą wypowiadać się pod nazwiskiem i nie protestują. Walczyć próbuje tylko jeden z nich. Właściciele chlewni zapewniają, że wszystko starają się robić zgodnie z wymogami. Jesteśmy rolnikami, z czegoś musimy się utrzymać – mówią.
Jerzy Czarnecki zamieszkał we wsi Gozdy 12 lat temu. Prowadzi 14-hektarowe gospodarstwo. Zajmuje się hodowlą krów, drobiu i uprawą warzyw. Właściciel stosuje tylko metody naturalne. Nie używa oprysków, sztucznych nawozów, antybiotyków.
Cały artykuł przeczytacie Państwo w numerze 4/2016 "Tygodnika Poradnika Rolniczego".
Jeżeli jeszcze nie masz prenumeraty "Tygodnika Poradnika Rolniczego", możesz ją zamówić korzystając z zakładki Prenumerata, zadzwonić pod numer (61) 886 06 30 lub skorzystać z e-wydania.