StoryEditorkomentarz naczelnych

Koronawirus pokazał, że bez pracy rolnika nie da się żyć

12.04.2020., 08:04h
Koronawirus, zaraza która dziesiątkuje ludzkość na całym świecie, pokazał jedno - jak istotna jest praca Was drodzy Czytelnicy Tygodnika Poradnika Rolniczego. To Wy, w tych trudnych czasach dbacie o to, abyśmy my mieli co włożyć do ust.

Ludzie muszą mieć co jeść

Jest pewne, że ludzie, aby żyć nie muszą jeździć na wakacje do Włoch, nie muszą kupować drogich fur, coraz większych kolorowych telewizorów, nowych telefonów z bajerami, ekskluzywnych ubrań i butów oraz całego szeregu zbędnych rzeczy. Jest też tak samo pewne, że ludzie muszą jeść. A żeby ich wyżywić potrzebna jest Wasza ciężka i odpowiedzialna praca – drogie Czytelniczki i Czytelnicy.

Ciężka praca rolnika to chleb powszedni - dziękujemy Wam za to

Ta praca ma zapewnić bezpieczeństwo żywnościowe Polski i jednocześnie dać jej obywatelom bardzo dobrą, bo wysokiej jakości i smaczną strawę. Miłą nie tylko dla podniebienia, ale też i zwiększającą odporność.

Koronawirusowe nieporosumienie

Na zakończenie chcielibyśmy wyjaśnić, trochę żartobliwie, jedno koronawirusowe nieporozumienie, którego rozstrzygnięcie może Wam znakomicie usprawnić świętowanie. Otóż te 70 procent i więcej alkoholu zalecane jest przede wszystkim do dezynfekcji powierzchni płaskich, względnie do dezynfekcji rąk. Ale w umiarze, bowiem zbytnio wysuszona skóra może ułatwić drogę koronawirusowi do wnętrza naszego organizmu. Natomiast na cele związane z dezynfekcją wewnętrzną wystarczy zwykła dobra biała wódeczka o 40-procentowej mocy, ewentualnie domowa naleweczka. Sami tego nie wymyśliliśmy. Tej rady udzielił nam niezwykle wysoko umocowany „nieludzki” doktor.

Paweł Kuroczycki i Krzysztof Wróblewski
redaktorzy naczelni Tygodnika Poradnika Rolniczego
fot. Pixabay
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
22. listopad 2024 00:35