I Wielkopolskie Forum Promocji Wołowiny
– Produkcja zwierzęca jest konieczna, by rolnictwo było zrównoważone, a o tym, jak to robić jeszcze lepiej, trzeba rozmawiać. Najlepiej robić to w gronie praktyków, którzy odgrywają istotną rolę na drodze od pola do stołu. Począwszy od genetyki, narodzin cielęcia, poprzez opiekę weterynaryjną, żywienie, a skończywszy na sprzedaży i promocji wołowiny, jest jeszcze wiele do zrobienia. Kuchnia polska ma w swojej tradycji wołowinę, chcemy ją przywrócić. Najlepszym sposobem na to jest pokazywanie hodowli z jak najlepszej strony oraz stworzenie konsumentowi możliwości dotarcia do bezpośredniego dostawcy – mówi Sławomir Kaczor, prezes grup producenckich „Bizon” i „Bizon Logistyka”, którzy są organizatorami forum.
Udział w forum jest bezpłatny
Osoby zainteresowane uczestnictwem proszone są o rejestrację na stronie: wolowina.tygodnik-rolniczy.pl. „Tygodnik Poradnik Rolniczy” objął forum patronatem medialnym.
Magdalena Szymańska
fot. mat. organizatora