StoryEditorWiadomości rolnicze

Biała kiełbasa w antonówkach

29.09.2016., 13:09h
Składniki: 4 surowe białe kiełbasy, 3 jabłka antonówki, garść żurawiny, majeranek, 2 cebule, olej.

Wykonanie: Kiełbasę przekładamy do naczynia i pieczemy ją około 15 min. W tym czasie żurawinę namaczamy, jabłka obieramy, kroimy na mniejsze części. Cebulę kroimy w piórka. Rozgrzewamy olej, smażymy cebulę i dodajemy jabłka oraz odciśniętą żurawinę. Posypujemy majerankiem i chwilę dusimy. Przekładamy do kiełbasy i pieczemy około 20 min.

Warszawa
14°C
Pochmurno
wi_00
niedz.
wi_00
20°C
11°C
pon.
wi_00
21°C
10°C
wt.
wi_00
18°C
11°C
śr.
wi_00
25°C
11°C
czw.
wi_00
25°C
13°C
13. kwiecień 2025 16:59