StoryEditorWiadomości rolnicze

Brązowy ryż z brokułami, fasolką szparagową i sezamem

04.04.2016., 14:04h
Składniki: pół woreczka brązowego ryżu, kilka różyczek brokułu, garść fasolki szparagowej (może być mrożona), 1 łyżka sezamu, sól, pieprz, 1 łyżka oliwy z oliwek.

Wykonanie: Ryż gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta. Brokuł, fasolkę gotujemy około 10 minut. Sezam prażymy na suchej patelni. Ugotowane warzywa wraz z sezamem mieszamy z ryżem. Doprawiamy do smaku, dodajemy oliwę z oliwek i wszystko mieszamy.

Warszawa
9°C
Zachmurzenie duże
wi_00
sob.
wi_00
11°C
-1°C
niedz.
wi_00
6°C
-3°C
pon.
wi_00
7°C
0°C
wt.
wi_00
9°C
-1°C
śr.
wi_00
10°C
2°C
05. kwiecień 2025 10:34