StoryEditorWiadomości rolnicze

Brownie z cukinią

17.08.2017., 16:08h
Składniki: 200 g cukinii, 100 g czekolady gorzkiej, 100 g masła, 3 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 70 g mąki, 2 jajka, 120 g cukru.

Wykonanie:
Rozpuścić masło, dodać połamaną w kostki czekoladę i wymieszać, aż się rozpuści. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Cukinię zetrzeć na tarce na małych oczkach. Jajka utrzeć z cukrem, dodać ostudzoną czekoladę z masłem. Dodać resztę składników. Ciasto wylać na prostokątną formę i piec 25 minut w temp. 170°C. Ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Warszawa
8°C
Pochmurno
wi_00
śr.
wi_00
16°C
4°C
czw.
wi_00
17°C
5°C
pt.
wi_00
19°C
7°C
sob.
wi_00
10°C
-1°C
niedz.
wi_00
3°C
-2°C
02. kwiecień 2025 05:23