StoryEditorWiadomości rolnicze

Bułki szpinakowe z zapiekanym z jajkiem

25.05.2017., 16:05h
Składniki: 400 g szpinaku, 5 okrągłych bułek, 5 jajek, sól, pieprz, 2 łyżki masła klarowanego, 2 ząbki czosnku.

Wykonanie: Z bułki należy ściąć nożem górę i usunąć miękką część bułki. Szpinak podsmażyć na maśle klarowanym, dodać sól, pieprz oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.

Do każdej bułki w wydrążone miejsce nałożyć szpinak i wbić jedno jajko. Zapiekać 15–20 minut w temp. 180°C, aż jajka się zetną.

Warszawa
4°C
Przeważnie słonecznie
wi_00
sob.
wi_00
14°C
1°C
niedz.
wi_00
14°C
1°C
pon.
wi_00
18°C
6°C
wt.
wi_00
22°C
9°C
śr.
wi_00
21°C
10°C
26. kwiecień 2025 06:54