StoryEditorWiadomości rolnicze

Chutney z rabarbaru

02.06.2017., 16:06h
Składniki: 1/2 kg rabarbaru, 2 cebule, niepełna szklanka cukru brązowego, 1 szkl. octu jabłkowego, 1 łyżeczka soli, 2 łyżeczki startego na tarce świeżego imbiru, odrobina chili.

Wykonanie: Z rabarbaru delikatnie usunąć skórkę i pokroić go w kostkę. Cebulę posiekać w kostkę. Cebulę z imbirem przełożyć na patelnię (można podlać bardzo małą ilością wody) i zeszklić. Gdy rabarbar zacznie się rozpadać, a cebula zrobi się miękka, dodać resztę składników i wymieszać. Gotować, aż masa zrobi się dość gęsta (w zależności od soczystości rabarbaru – 45–60 minut). Gorący chutney przełożyć do słoików i pasteryzować.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
21. listopad 2024 20:58