StoryEditorWiadomości rolnicze

Ciasto marchewkowe

17.11.2016., 14:11h
Składniki: 2 jajka, 1/2 szkl. cukru, 1 łyżeczka sody, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka cynamonu, 1/2 szkl. rodzynek, 1 szkl. mąki, 1/2 szkl. oleju, szczypta soli, 1 szkl. startej na grubych oczkach surowej marchewki.

Wykonanie: Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy olej oraz resztę składników (z wyjątkiem marchewki). Gdy ciasto jest jednolite i wymieszane, dodajemy marchewkę. Przekładamy do okrągłej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 40 minut w temp. 180°C.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
21. listopad 2024 15:27