StoryEditorWiadomości rolnicze

Ciasto z rabarbarem

12.06.2014., 12:06h
Składniki: 1 kostka masła, 1 szkl. cukru, 3 łyżki wody, 2 jajka, 2 szkl. mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 10 łodyg rabarbaru.  

Wykonanie: Masło rozpuszczamy z wodą, dodajemy cukier. Po przestudzeniu dodajemy jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wszystko miksujemy. Ciasto wylewamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia (średnia forma). Na wierzchu układamy obrane łodygi rabarbaru w niewielkich odstępach. Pieczemy na złoty kolor w temp. 180°C. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Warszawa
10°C
Zachmurzenie duże
wi_00
niedz.
wi_00
11°C
9°C
pon.
wi_00
16°C
5°C
wt.
wi_00
16°C
2°C
śr.
wi_00
16°C
5°C
czw.
wi_00
12°C
1°C
23. marzec 2025 06:59