Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy w większej misce za pomocą miksera. Ciasto powinno mieć niezbyt gęstą konsystencję. Na małej patelni na rozgrzanym maśle klarowanym smażymy cieniutkie naleśniki. Każdy smarujemy kremem czekoladowym (najlepiej naleśniki smarować pojedynczo na desce/blacie), po czym kładziemy jeden na drugim. Na ostatni naleśnik kładziemy trochę więcej kremu i posypujemy siekanymi orzechami i startą czekoladą. Odstawiamy do lodówki, aby zastygł.
Składniki: 3 jajka, 2 szkl. mleka, 1 i 1/2 szkl. mąki, szczypta soli, 2 łyżki masła klarowanego do smażenia, 200 ml kremu czekoladowego, 1/2 szkl. drobno posiekanych orzechów włoskich, 1/3 tabliczki mlecznej czekolady startej na tarce na grubych oczkach.