StoryEditorWiadomości rolnicze

Dolci con cornflakes

21.03.2016., 12:03h
Składniki: 150 g mąki pszennej (może być gryczana), 50 ml oleju, 50 g cukru, 1 jajko, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 80 g rodzynek, ok. 80 g płatków kukurydzianych.

Wykonanie: Jajko z cukrem dobrze ucieramy. Dodajemy olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz rodzynki. Wszystko dobrze mieszamy. Masa powinna być kleista. Płatki delikatnie rozkruszamy. Łyżką nabieramy porcję masy, lekko spłaszczamy na dłoni i obtaczamy w płatkach kukurydzianych. Pieczemy ok. 15 min w temp. 175°C.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
23. listopad 2024 18:20