StoryEditorWiadomości rolnicze

Ekspresowy deser z truskawkami

30.05.2016., 14:05h
Składniki: 1 galaretka truskawkowa, 300 g truskawek, 2 żółtka, 3 serki waniliowe po 200 g, 1/2 szkl. mleka w proszku, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki żelatyny.

Wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcją i odstawiamy do ostygnięcia. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wody i mieszamy, aż całkowicie się rozpuści. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na lśniącą masę. Dodajemy serki waniliowe, a następnie mleko w proszku oraz żelatynę. Całość mieszamy i rozlewamy do pucharków, po czym odstawiamy do lodówki. Truskawki drobno kroimy, układamy na zastygniętych deserkach i zalewamy zimną galaretką. Odstawiamy powtórnie do zastygnięcia do lodówki.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
24. listopad 2024 22:30