StoryEditorPrzepisy

Fasolka szparagowa smażona z pieczarkami i serem parmigiano

14.08.2019., 17:08h
Spieszmy się z wykorzystaniem fasolki w naszej kuchni, nim zniknie ze sklepowych półek! Tym razem proponujemy zaserwować ją w niecodziennym towarzystwie - wraz ze smażonymi pieczarkami i serem parmigiano. Palce lizać!

Składniki na fasolkę szparagową z pieczarkami i serem parmigiano

  • 300 g fasoli szparagowej,
  • 200 g pieczarek,
  • 4 łyżki sera parmigiano reggiano w płatkach,
  • tymianek,
  • sól,
  • pieprz,
  • masło klarowane.

Jak przygotować danie?

Fasolkę obgotować w osolonej wodzie. Pieczarki pokroić na pół i na cienkie plasterki.

Cebulę posiekać w kostkę i zeszklić na maśle klarowanym, dodać pokrojone pieczarki i poddusić. Doprawić.

Dodać ugotowaną fasolkę i dusić razem.

Posypać serem i podawać gorące.


Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
04. listopad 2024 11:20