StoryEditorPrzepisy

Fasolka szparagowa smażona z pieczarkami i serem parmigiano

14.08.2019., 17:08h
Spieszmy się z wykorzystaniem fasolki w naszej kuchni, nim zniknie ze sklepowych półek! Tym razem proponujemy zaserwować ją w niecodziennym towarzystwie - wraz ze smażonymi pieczarkami i serem parmigiano. Palce lizać!

Składniki na fasolkę szparagową z pieczarkami i serem parmigiano

  • 300 g fasoli szparagowej,
  • 200 g pieczarek,
  • 4 łyżki sera parmigiano reggiano w płatkach,
  • tymianek,
  • sól,
  • pieprz,
  • masło klarowane.

Jak przygotować danie?

Fasolkę obgotować w osolonej wodzie. Pieczarki pokroić na pół i na cienkie plasterki.

Cebulę posiekać w kostkę i zeszklić na maśle klarowanym, dodać pokrojone pieczarki i poddusić. Doprawić.

Dodać ugotowaną fasolkę i dusić razem.

Posypać serem i podawać gorące.


Warszawa
1°C
Niewielki śnieg
wi_00
pon.
wi_00
4°C
-6°C
wt.
wi_00
7°C
-4°C
śr.
wi_00
10°C
-3°C
czw.
wi_00
14°C
-1°C
pt.
wi_00
16°C
2°C
15. marzec 2025 09:39