StoryEditorWiadomości rolnicze

Filet z kurczaka faszerowany pieczarkami zapiekany z pomidorkami

23.08.2017., 16:08h
Składniki: 2 filety z kurczaka, ok. 8 pieczarek, 4 łyżki żółtego sera startego na tarce, sól, pieprz, olej, 1 jajko, 5 łyżek mąki, pomidory koktajlowe

Wykonanie:
Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażać na oleju. Dodać sól, pieprz, wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Ostudzone wymieszać z serem. Przygotowanym farszem nadziewać filety, nacinając je delikatnie od góry. Obtaczać w jajku, mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone układać na kratce, aby mięso odpoczęło. Przestudzone filety pokroić na plastry, ułożyć pomidory koktajlowe i zapiekać ok. 15 minut. Podawać z ziemniakami.
Warszawa
11°C
Pochmurno
wi_00
pon.
wi_00
21°C
10°C
wt.
wi_00
15°C
12°C
śr.
wi_00
26°C
11°C
czw.
wi_00
26°C
14°C
pt.
wi_00
25°C
12°C
15. kwiecień 2025 06:51