Wykonanie: Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażać na oleju. Dodać sól, pieprz, wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Ostudzone wymieszać z serem. Przygotowanym farszem nadziewać filety, nacinając je delikatnie od góry. Obtaczać w jajku, mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone układać na kratce, aby mięso odpoczęło. Przestudzone filety pokroić na plastry, ułożyć pomidory koktajlowe i zapiekać ok. 15 minut. Podawać z ziemniakami.
Składniki: 2 filety z kurczaka, ok. 8 pieczarek, 4 łyżki żółtego sera startego na tarce, sól, pieprz, olej, 1 jajko, 5 łyżek mąki, pomidory koktajlowe
Wykonanie: Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażać na oleju. Dodać sól, pieprz, wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Ostudzone wymieszać z serem. Przygotowanym farszem nadziewać filety, nacinając je delikatnie od góry. Obtaczać w jajku, mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone układać na kratce, aby mięso odpoczęło. Przestudzone filety pokroić na plastry, ułożyć pomidory koktajlowe i zapiekać ok. 15 minut. Podawać z ziemniakami.