Jak przystało na piknik rodzinny, organizatorzy przygotowali atrakcje dla wszystkich grup wiekowych, ze szczególnym uwzględnieniem najmłodszych mieszkańców Zwoli i okolic. Zjeżdżalnia, malowanie twarzy stanowiły tylko część atrakcji dla dzieci. Chyba największą frajdę zgotowali im strażacy z OSP Gończyce, którzy przygotowali kąpiel w pianie. Inną atrakcją były przejażdżki wozem konnym. Zorganizował je Henryk Sowiński, który jest doświadczonym hodowcą koni zimnokrwistych, a także pszczelarzem. Jego ogier Pionier nie tylko woził uczestników biesiady, ale również cierpliwie pozował do zdjęć z dziećmi i dorosłymi.
Gotowanie i pieczenie specjalnością Zwolanek
Relacjonując piknik w Zwoli, nie można pominąć serwowanych specjałów. Przy tej okazji nie mogło zabraknąć pierogów, które są daniem firmowym Zwolanek.
– Specjalnością Zwolanek jest pieczenie i gotowanie, a sztandarową potrawą są pierogi. W skład farszu wchodzą: kapusta, grzyby i mięso. Często oferowaną przez nas potrawą jest kapusta z grochem, a także pyzy z mięsem. Ze słodkich przysmaków oferujemy między innymi: racuchy z makiem, racuchy z jabłkami, szarlotkę, sernik z brzo...