Składniki na farsz: 2 cebule, ok. 300 g grzybów (prawdziwków, podgrzybków), olej, sól, pieprz, 4 łyżki sera żółtego startego na tarce.
Wykonanie: Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Podzielić je na 7 części, z każdej uformować kulę, łyżką zrobić dołek na farsz. Odstawić w ciepłe miejsce. Obgotowane grzyby pokroić, cebulę posiekać w kostkę. Podsmażyć razem z grzybami, doprawić solą i pieprzem. Bułki wypełnić farszem. Piec w piekarniku 25–30 minut w temp. 170°C, aż bułeczki się zrumienią. Na koniec pieczenia posypać serem.
Wykonanie: Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Podzielić je na 7 części, z każdej uformować kulę, łyżką zrobić dołek na farsz. Odstawić w ciepłe miejsce. Obgotowane grzyby pokroić, cebulę posiekać w kostkę. Podsmażyć razem z grzybami, doprawić solą i pieprzem. Bułki wypełnić farszem. Piec w piekarniku 25–30 minut w temp. 170°C, aż bułeczki się zrumienią. Na koniec pieczenia posypać serem.