StoryEditorWiadomości rolnicze

Inka-latte dla dzieci

26.10.2015., 14:10h
Składniki: 1 łyżeczka kawy zbożowej, 125 ml mleka, 1 łyżeczka cukru brązowego, 1 kostka czekolady, słodka śmietanka (30% lub 36%).

Wykonanie: W małej filiżance zaparzamy kawę zbożową w 100 ml wody, dokładnie mieszamy i odstawiamy pod przykryciem na 2 minuty. Śmietanę ubijamy. Mleko podgrzewamy, żeby było gorące, ale się nie zagotowało. Do szklanki wsypujemy cukier, zalewamy ciepłym mlekiem, dokładnie mieszamy, a następnie powoli wlewamy zaparzoną kawę. Mieszamy i na wierzchu delikatnie układamy bitą śmietanę. Wierzch bitej śmietany posypujemy startą na malutkich oczkach czekoladą.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
20. listopad 2024 23:22