StoryEditorWiadomości rolnicze

Jaglany budyń z borówkami

08.08.2016., 14:08h
Składniki: 1/2 szkl. kaszy jaglanej, 1 szkl. mleka, 2 łyżki miodu, 200 g borówek amerykańskich, 1 kiwi, maliny.



Wykonanie: Kaszę płuczemy na sitku, przekładamy do garnka i zalewamy szklanką mleka. Gotujemy ją na wolnym ogniu przez 15 minut, mieszając i kontrolując, czy się nie przypala. Do ugotowanej kaszy dodajemy miód i ucieramy wszystko blenderem na jednolitą masę. Masę przekładamy do pucharków i dodajemy owoce.

Warszawa
4°C
Bezchmurnie
wi_00
sob.
wi_00
16°C
4°C
niedz.
wi_00
15°C
5°C
pon.
wi_00
12°C
6°C
wt.
wi_00
13°C
7°C
śr.
wi_00
16°C
4°C
30. marzec 2025 06:37