StoryEditorPrzepisy

Jesienna wątróbka z gęsi

23.11.2018., 17:11h
Składniki: 300 g wątróbki, kawałek pomarańczowej dyni bez skórki, 6 ugotowanych grzybów (prawdziwki, podgrzybki), 1 papryka, sól, pieprz, natka pietruszki, 1 cebula, tłuszcz do smażenia, ok. 1/2 szklanki mąki.




Wykonanie:

Wątróbkę pokroić na mniejsze części, obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Na drugiej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę z dynią, dodać pokrojone grzyby (wcześniej ugotowane), paprykę pokrojoną w kostkę. Podsmażać tak długo, aż warzywa zmiękną.


Warzywa wymieszać z usmażoną wątróbką, posypać posiekaną natką pietruszki.




Katarzyna Kosmala
Warszawa
14°C
Deszcz
wi_00
czw.
wi_00
22°C
12°C
pt.
wi_00
15°C
5°C
sob.
wi_00
14°C
2°C
niedz.
wi_00
14°C
1°C
pon.
wi_00
18°C
5°C
24. kwiecień 2025 22:20