StoryEditorPrzepisy

Kąski ziemniaczane z szynką i parmezanem

23.11.2017., 15:11h
Składniki: 200 g ziemniaków ugotowanych, 4 łyżki startego na tarce parmezanu, 2 jajka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 plasterki szynki, bułka tarta, olej do smażenia, sól, pieprz.


Wykonanie:
Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Szynkę pokroić w kostkę. Do ziemniaków dodać szynkę, parmezan, jajka, mąkę, sól i pieprz. Wszystko wymieszać. Zrobić malutkie kuleczki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym, głębokim tłuszczu. Podawać z ketchupem.
Warszawa
18°C
Słonecznie
wi_00
pon.
wi_00
22°C
10°C
wt.
wi_00
17°C
12°C
śr.
wi_00
25°C
12°C
czw.
wi_00
27°C
13°C
pt.
wi_00
26°C
12°C
14. kwiecień 2025 11:17