Wykonanie: Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Szynkę pokroić w kostkę. Do ziemniaków dodać szynkę, parmezan, jajka, mąkę, sól i pieprz. Wszystko wymieszać. Zrobić malutkie kuleczki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym, głębokim tłuszczu. Podawać z ketchupem.
Składniki: 200 g ziemniaków ugotowanych, 4 łyżki startego na tarce parmezanu, 2 jajka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 plasterki szynki, bułka tarta, olej do smażenia, sól, pieprz.
Wykonanie: Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Szynkę pokroić w kostkę. Do ziemniaków dodać szynkę, parmezan, jajka, mąkę, sól i pieprz. Wszystko wymieszać. Zrobić malutkie kuleczki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym, głębokim tłuszczu. Podawać z ketchupem.