StoryEditorWiadomości rolnicze

Kasza gryczana z cukinią

08.09.2017., 18:09h
Składniki: 1 szkl. kaszy gryczanej, 1 cukinia, 1 cebula, sól, pieprz,  2 ząbki czosnku, tłuszcz do smażenia (masło klarowane, olej).


Wykonanie:
Kaszę gryczaną ugotować w 2 szklankach osolonej wody z dodatkiem tłuszczu (dzięki temu kasza będzie sypka). Gdy cała woda się wchłonie, kasza powinna być miękka. Podczas gotowania trzeba ją często mieszać. Na rozgrzanym tłuszczu usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy cebula zmięknie, dodać pokrojoną w kostkę cukinię. Dodać ugotowaną kaszę, przyprawić i wymieszać.
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
29. październik 2024 15:00