StoryEditorPrzepisy

Kasza jaglana z kurczakiem, mozzarellą i jajkiem

03.03.2018., 15:03h
Składniki: 1 szkl. kaszy jaglanej, 1 opakowanie małych kuleczek mozzarelli, 1 filet z kurczaka, ziarna słonecznika, 1 cebula, sól, pieprz, słodka papryka, masło klarowane, pomidory koktajlowe, pęczek koperku, 2 jajka.


Wykonanie:
Kaszę ugotować w 2 szklankach osolonej wody do miękkości. Cebulę posiekać w kostkę, podsmażyć na maśle klarowanym. Wymieszać z ugotowaną kaszą. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na cztery części. Fileta pokroić na mniejsze części i posypać przyprawami. Grillować na patelni do grilla. Kaszę wymieszać z kulkami mozzarelli, kurczakiem, pomidorkami. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Na suchej patelni podsmażyć ziarna słonecznika i posypać nimi gotową potrawę. Udekorować jajkiem pokrojonym w ćwiartki.



Warszawa
10°C
Częściowo słonecznie
wi_00
sob.
wi_00
11°C
-1°C
niedz.
wi_00
6°C
-3°C
pon.
wi_00
7°C
0°C
wt.
wi_00
9°C
-1°C
śr.
wi_00
10°C
2°C
04. kwiecień 2025 21:26