StoryEditorWiadomości rolnicze

Kasza jaglana z musem morelowym

17.08.2015., 12:08h
Składniki: 300 g moreli, 1 torebka kaszy jaglanej, 1/2 szkl. słodkiej śmietanki, 1 cukier wanilinowy, 4 łyżki cukru.

Wykonanie: Kaszę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Z moreli usuwamy pestki. Owoce podgrzewamy wraz z dwiema łyżkami cukru i rozcieramy blenderem. Śmietanę ubijamy z cukrem wanilinowym i dwiema łyżami cukru, dodajemy przestudzoną kaszę jaglaną. W pucharkach na przemian nakładamy wystudzoną masę morelową, ubitą śmietanę z kaszą, masę morelową, śmietanę z kaszą jaglaną. Na końcu kładziemy masę morelową i ozdabiamy kleksem bitej śmietany oraz listkami mięty.

Warszawa
8°C
Zachmurzenie duże
wi_00
sob.
wi_00
10°C
-1°C
niedz.
wi_00
5°C
-2°C
pon.
wi_00
7°C
1°C
wt.
wi_00
7°C
-1°C
śr.
wi_00
9°C
3°C
05. kwiecień 2025 08:14