Wykonanie: Kaszę ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Masło rozgrzać, dodać posiekaną w kostkę cebulę i usmażyć. Bób i fasolę ugotować razem na półtwardo i odcedzić. Do podsmażonej cebulki dodać kaszę, warzywa, sól, pieprz i wymieszać. Chwilę razem dusić na patelni. Przed podaniem można posypać parmezanem.
Składniki: 2 woreczki kaszy jęczmiennej, sól, pieprz, 100 g bobu mrożonego lub świeżego, 100 g fasoli szparagowej zielonej mrożonej lub świeżej, 1 łyżka masła klarowanego, 2 cebule.
Wykonanie: Kaszę ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Masło rozgrzać, dodać posiekaną w kostkę cebulę i usmażyć. Bób i fasolę ugotować razem na półtwardo i odcedzić. Do podsmażonej cebulki dodać kaszę, warzywa, sól, pieprz i wymieszać. Chwilę razem dusić na patelni. Przed podaniem można posypać parmezanem.