StoryEditorPrzepisy

Kasza manna z dynią i pomarańczą

23.11.2018., 17:11h
Składniki: 0,5 kg dyni, 3/4 litra mleka, sól, cukier, cukier waniliowy do smaku, 6 łyżek kaszy manny, 1 pomarańcza.




Wykonanie:

Dynię pokroić w kostkę i ugotować w małej ilości wody. Dodać 2 szkl. mleka, zagotować. Gdy całość zacznie się gotować, dodać kaszę mannę rozmieszaną w jednej szklance mleka.


Dodać oba cukry, sól i mieszać często, aby kasza się nie przypaliła. Na koniec dodać sok z pomarańczy i wymieszać.




Katarzyna Kosmala
Warszawa
14°C
Bezchmurnie
wi_00
śr.
wi_00
25°C
12°C
czw.
wi_00
26°C
14°C
pt.
wi_00
26°C
13°C
sob.
wi_00
20°C
9°C
niedz.
wi_00
23°C
10°C
17. kwiecień 2025 01:12