Składniki na panierkę: 8 łyżek bułki tartej, 1 łyżka mąki kukurydzianej, 4 łyżki startego na małych oczkach żółtego sera, olej do smażenia.
Wykonanie: Rybę pokroić na małe kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Jaja rozbełtać, dodać 2 łyżki mleka. Mąkę wymieszać z bułką i serem. Każdy kawałek maczać w jajku, następnie w panierce i smażyć na oleju z każdej strony. Podawać z sosem czosnkowym.
Wykonanie: Rybę pokroić na małe kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Jaja rozbełtać, dodać 2 łyżki mleka. Mąkę wymieszać z bułką i serem. Każdy kawałek maczać w jajku, następnie w panierce i smażyć na oleju z każdej strony. Podawać z sosem czosnkowym.
Przepis oraz zdjęcia wykonała Katarzyna Kosmala