Składniki na masę kokosową: 250 g serka mascarpone, 1 i 1/2 szkl. cukru pudru, 2 puszki mleka kokosowego (2 × 400 ml), 250 g serka waniliowego, 200 g białej czekolady, 6 łyżek likieru kokosowego, 4 łyżki żelatyny.
Składniki do dekoracji: około 50 g wiórków kokosowych.
Wykonanie: Wafelki kruszymy i wykładamy równą warstwą na spód blachy. Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy na 10 minut. Podgrzewamy ją, mieszamy, zostawiamy do ostygnięcia. Czekoladę roztapiamy i zostawiamy do ostygnięcia. Serek mascarpone ubijamy z cukrem pudrem (ok. 2 minut, do podwojenia objętości). Kolejno dodajemy resztę składników, cały czas mieszając. Wszystko miksujemy. Dodajemy roztopioną czekoladę i likier, a następnie żelatynę. Masę mieszamy i łyżką wykładamy na wafelki (nie wylewamy naraz całej masy, bo wafelki się przemieszają). Posypujemy wiórkami kokosowymi i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Składniki do dekoracji: około 50 g wiórków kokosowych.
Wykonanie: Wafelki kruszymy i wykładamy równą warstwą na spód blachy. Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy na 10 minut. Podgrzewamy ją, mieszamy, zostawiamy do ostygnięcia. Czekoladę roztapiamy i zostawiamy do ostygnięcia. Serek mascarpone ubijamy z cukrem pudrem (ok. 2 minut, do podwojenia objętości). Kolejno dodajemy resztę składników, cały czas mieszając. Wszystko miksujemy. Dodajemy roztopioną czekoladę i likier, a następnie żelatynę. Masę mieszamy i łyżką wykładamy na wafelki (nie wylewamy naraz całej masy, bo wafelki się przemieszają). Posypujemy wiórkami kokosowymi i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.