Wykonanie: Filet z kurczaka posypujemy z dwóch stron przyprawą do kurczaka i smażymy z dwóch stron. Odstawiamy do przestygnięcia. Pomidorki kroimy na połówki, paprykę w paski. W misce układamy sałatę, pokrojoną w plastry pierś kurczaka, kulki mozzarelli, pomidory i paprykę. Całość posypujemy posiekaną w drobną kostkę cebulą. Przygotowujemy sos. Oliwę mieszamy z miodem, tak aby rozpuściły się wszystkie grudki. Dodajemy sok z cytryny i musztardę, mieszamy. Sosem polewamy sałatkę.
Składniki: 1 filet z kurczaka, przyprawa do kurczaka, 1 opakowanie małych kuleczek mozzarelli, kilka pomidorków koktajlowych, miks sałat z roszponką, 1 papryka czerwona, 1 czerwona cebula;Składniki na sos: 2 łyżki musztardy francuskiej, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 łyżka miodu.