StoryEditorWiadomości rolnicze

Krem z marchewki, pietruszki i kaszy jaglanej

27.01.2017., 16:01h
Składniki: 5 marchewek, 1 pietruszka, 1 cebula, 1 łyżeczka masła, 1 l bulionu warzywnego lub rosołu, 5 łyżek kaszy jaglanej, sól, pieprz, 100 g płatków migdałowych.



Wykonanie: Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w plastry, zalać bulionem i gotować. Cebulę posiekać w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać do gotującego się wywaru i gotować. Dodać kaszę jaglaną. Gdy warzywa i kasza będą miękkie, utrzeć blenderem na krem, dodać sól i pieprz do smaku. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Zupę krem podawać z płatkami migdałowymi.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
02. listopad 2024 19:17