Wykonanie: Mikserem ubijamy jaja, dodajemy mleko, sól, mąkę i olej. Pieczemy cienkie placki. Szklankę ciasta naleśnikowego odlewamy do obtaczania krokietów. Ugotowane mięso przepuszczamy przez maszynkę. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy, dodajemy zmielone mięso i doprawiamy solą, pieprzem. Rozgrzewamy 2 łyżki oleju, dodajemy posiekany szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i dusimy. Podsmażony szpinak ucieramy blenderem. Na usmażone naleśniki nakładamy przygotowany farsz mięsny, następnie farsz szpinakowy, po czym zwijamy naleśniki. Obtaczamy w cieście naleśnikowym i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym, głębokim tłuszczu.
Składniki na ciasto naleśnikowe: 3 szklanki mleka, 3 jaja, szczypta soli, 2 szklanki mąki, 4 łyżki oleju.Składniki na farsz: 1/2 kg gotowanego mięsa (np. karkówka, żeberka), 2 cebule, olej, 300 g szpinaku, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, pieprz ziołowy, bułka tarta.