Składniki na masę: 30 dag masła, 1 puszka ugotowanego mleka skondensowanego, 100 g płatków migdałowych, 100 g orzechów włoskich, 300 g borówek amerykańskich.
Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić je na 3 części. Rozłożyć je na jednakowych blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Ubić pianę z białek. Każdą część posmarować pianą. Piec na złoty kolor 20–30 minut w temp. 180°C. Masło utrzeć z ostudzonym mlekiem skondensowanym. Do masy dodać posiekane orzechy i płatki migdałowe. Masą przełożyć placki, wierzch posmarować masą i ułożyć borówki jedna przy drugiej. Odstawić do przestygnięcia.
Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić je na 3 części. Rozłożyć je na jednakowych blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Ubić pianę z białek. Każdą część posmarować pianą. Piec na złoty kolor 20–30 minut w temp. 180°C. Masło utrzeć z ostudzonym mlekiem skondensowanym. Do masy dodać posiekane orzechy i płatki migdałowe. Masą przełożyć placki, wierzch posmarować masą i ułożyć borówki jedna przy drugiej. Odstawić do przestygnięcia.