StoryEditorWiadomości rolnicze

Kruche ciasto z borówkami

07.10.2017., 17:10h
Składniki: 30 dag margaryny, 2,5 szklanki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3 żółtka, 3 białka, 3/4 szklanki cukru.
Składniki na masę: 30 dag masła, 1 puszka ugotowanego mleka skondensowanego, 100 g płatków migdałowych, 100 g orzechów włoskich, 300 g borówek amerykańskich.


Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić je na 3 części. Rozłożyć je na jednakowych blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Ubić pianę z białek. Każdą część posmarować pianą. Piec na złoty kolor 20–30 minut w temp. 180°C. Masło utrzeć z ostudzonym mlekiem skondensowanym. Do masy dodać posiekane orzechy i płatki migdałowe. Masą przełożyć placki, wierzch posmarować masą i ułożyć borówki jedna przy drugiej. Odstawić do przestygnięcia.
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
21. listopad 2024 21:31