StoryEditorPrzepisy

Łąkowe przysmaki – lemoniada z chabru

30.06.2020., 15:06h
Na łąkach można spotkać wiele składników, z których można zrobić przepyszne lemoniady, sałatki czy też roślinne placki. W dzisiejszym numerze kilka przepisów na wykorzystanie dóbr czekających na nas na łąkach.

Lemoniada z chabru

Składniki

  • około 1/2 l płatków chabru,
  • 1 l wody,
  • 5 łyżek cukru,
  • sok z 1/2 cytryny.

Wykonanie:

Wodę z cukrem zagotować i ostudzić. Płatki przełożyć do słoika, zalać ostudzoną wodą z cukrem, dodać sok z cytryny i wymieszać. Słoik zakręcić i odstawić w nasłonecznione miejsce na 3 dni. Dwa razy dziennie otworzyć słoik. Po tym czasie przelać napój przez sitko. Przelany jest gotowy do spożycia.
 .
 

Życzymy Smacznego.

Warszawa
12°C
Zachmurzenie duże
wi_00
pon.
wi_00
21°C
10°C
wt.
wi_00
18°C
11°C
śr.
wi_00
25°C
11°C
czw.
wi_00
25°C
13°C
pt.
wi_00
22°C
11°C
09. kwiecień 2025 08:40