StoryEditorPrzepisy

Lemoniada rabarbarowa

05.06.2018., 15:06h
Składniki: 8 łodyg rabarbaru, 3 jabłka, cynamon (1/3 łyżeczki), cukier do smaku lub miód, goździki, sok z 1/2 cytryny.


Wykonanie:
Rabarbar umyć, pokroić na mniejsze części. Z jabłek wyjąć gniazda nasienne.

Zalać 1,5 l wody i gotować. Dodać cukier według uznania, goździki, cynamon, a na końcu gotowania sok z cytryny. Gotować ok. 15 minut.

Przecedzić przez sitko i schłodzić.




Przepisy oraz zdjęcia wykonała Katarzyna Kosmala

Warszawa
5°C
Niewielki deszcz
wi_00
pt.
wi_00
7°C
3°C
sob.
wi_00
15°C
4°C
niedz.
wi_00
20°C
9°C
pon.
wi_00
21°C
11°C
wt.
wi_00
19°C
12°C
11. kwiecień 2025 04:51