StoryEditorPrzepisy

Majówkowe grillowanie - przepis na białą kiełbasę z żurawiną i boczkiem

01.05.2021., 12:05h
Długi weekend czas zacząć! Co przygotować na tradycyjne, majówkowe grillowanie? Mamy kilka propozycji. Pierwszą z nich jest grillowana biała kiełbasa  boczkiem i żurawiną. Jak ją przygotować?

Składniki potrzebne na białą kiełbasę z żurawiną i boczkiem

  • 6 białych kiełbas,
  • 12 plasterków cienkiego boczku,
  • 6 plasterków mozzarelli,
  • żurawina.

Jak przygotować danie?

Każdą kiełbaskę przekroić na pół. Na płaskiej części ułożyć plasterek mozzarelli, żurawinę, przykryć drugą częścią kiełbasy i owinąć 2 plastrami boczku.

Grillować, aż boczek się zrumieni, a ser roztopi.

Warszawa
16°C
Słonecznie
wi_00
śr.
wi_00
16°C
5°C
czw.
wi_00
16°C
5°C
pt.
wi_00
20°C
7°C
sob.
wi_00
10°C
-2°C
niedz.
wi_00
3°C
-3°C
02. kwiecień 2025 15:52