Wykonanie: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać, dodać ocet, mąkę i powtórnie wymieszać. Dużą łyżką wykładać porcje masy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Małą łyżeczką formować kopułki, tak aby zostało w środku miejsce na krem. Bezy wstawić do nagrzanego do 120°C piekarnika, piec przez 25 min w temp. 120°C, a następnie przez 35 min w temp. 100°C. Śmietankę ubić z cukrem na sztywno, następnie dodać mascarpone i wszystko utrzeć. Łyżeczką napełnić bezy, a następnie ozdobić miętą i owocami.
Składniki na bezę: 5 białek, 200 g grubego cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka octu jabłkowego. Składniki na masę: 1 szkl. śmietanki 36%, 1 serek mascarpone, 2 łyżeczki pudru; do ozdoby: maliny, jeżyny, mięta.
Wykonanie: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać, dodać ocet, mąkę i powtórnie wymieszać. Dużą łyżką wykładać porcje masy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Małą łyżeczką formować kopułki, tak aby zostało w środku miejsce na krem. Bezy wstawić do nagrzanego do 120°C piekarnika, piec przez 25 min w temp. 120°C, a następnie przez 35 min w temp. 100°C. Śmietankę ubić z cukrem na sztywno, następnie dodać mascarpone i wszystko utrzeć. Łyżeczką napełnić bezy, a następnie ozdobić miętą i owocami.