Wykonanie: Batata obrać, pokroić w drobną kostkę i poddusić na patelni, aż zmięknie. Granata obrać i wyjąć ziarna. Kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, doprawić do smaku. W naczyniach do sałatki ułożyć wszystkie składniki. Składniki na sos wymieszać, tak aby miód się rozpuścił. Polać sałatkę.
Składniki: 1/2 granatu, 1 batat, 1 filet z kurczaka, sól, pierz, papryka, curry, olej.
Składniki na sos: 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka miodu.
Wykonanie: Batata obrać, pokroić w drobną kostkę i poddusić na patelni, aż zmięknie. Granata obrać i wyjąć ziarna. Kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, doprawić do smaku. W naczyniach do sałatki ułożyć wszystkie składniki. Składniki na sos wymieszać, tak aby miód się rozpuścił. Polać sałatkę.