StoryEditorWiadomości rolnicze

Nadziewany makaron

14.06.2016., 14:06h
Składniki: 1 opakowanie włoskiego makaronu grubego (np. kolanka lub muszelki), 1/2 kg mięsa mielonego, 1/2 kg szpinaku, przyprawy, 1 szkl. żółtego sera startego na małych oczkach.Składniki na sos: 1 mały koncentrat pomidorowy, niecała szklanka wody, 3 łyżki oleju, 1 cebula, ząbek czosnku, bazylia, oregano.

Wykonanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 15 minut, po czym przelewamy zimną wodą. Mięso podsmażamy, kroimy szpinak i dodajemy go do podsmażonego mięsa. Doprawiamy. Przygotowujemy sos. Drobno pokrojoną cebulę i czosnek szklimy na oleju, dodajemy koncentrat, wodę i przyprawy. Makaron nadziewamy mięsem, układamy w formie na wylanym wcześniej sosie, posypujemy serem i zapiekamy 15 minut w piekarniku.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
17. listopad 2024 22:20