StoryEditorWiadomości rolnicze

Naleśniki z kaszą gryczaną i twarogiem

14.07.2015., 11:07h
Składniki: 1 torebka kaszy gryczanej, 1/2 kostki twarogu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, sól, pieprz; składniki na ciasto: 2 jajka, 1 i 1/2 szkl. mleka, 3 łyżki oleju, szczypta soli, 1 szkl. mąki.

Wykonanie: Z podanych składników ucieramy ciasto i smażymy naleśniki. Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Twaróg rozcieramy z solą, pieprzem i jogurtem. Dodajemy kaszę i mieszamy. Gotowy farsz nakładamy na naleśniki i składamy w trójkąty.

Warszawa
9°C
Niewielki deszcz
wi_00
pt.
wi_00
9°C
4°C
sob.
wi_00
16°C
4°C
niedz.
wi_00
22°C
11°C
pon.
wi_00
22°C
12°C
wt.
wi_00
20°C
12°C
10. kwiecień 2025 13:23