StoryEditorWiadomości rolnicze

Naleśniki z kaszą gryczaną i twarogiem

14.07.2015., 11:07h
Składniki: 1 torebka kaszy gryczanej, 1/2 kostki twarogu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, sól, pieprz; składniki na ciasto: 2 jajka, 1 i 1/2 szkl. mleka, 3 łyżki oleju, szczypta soli, 1 szkl. mąki.

Wykonanie: Z podanych składników ucieramy ciasto i smażymy naleśniki. Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Twaróg rozcieramy z solą, pieprzem i jogurtem. Dodajemy kaszę i mieszamy. Gotowy farsz nakładamy na naleśniki i składamy w trójkąty.

Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
01. listopad 2024 15:04