StoryEditorPrzepisy

Naleśniki z orzechami w miodzie

12.10.2018., 15:10h
Składniki na orzechy w miodzie: 500 g miodu, 100 g orzechów. Składniki na naleśniki: 250 g mąki, 3 jajka, sól, 500 ml mleka.

Wykonanie:

Orzechy pokruszyć i zrumienić na złoty kolor na patelni bez tłuszczu. Polać miodem, wymieszać i odstawić.

Naleśniki:

Zmieszać mąkę, jajka i sól. Dodawać stopniowo mleko, aż powstanie gładkie ciasto. Odstawić na chwilę, żeby napęczniało, a następnie usmażyć cienkie naleśniki. Serwować z miodowymi orzechami.

Wskazówka:

Orzechy w miodzie można długo przechowywać. Smakują też wybornie z lodami i na chlebie.




Pomysł, wykonanie i zdjęcia: E. Berkau, tekst: L. Pfannschmidt
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
22. listopad 2024 00:15