StoryEditorPrzepisy

Naleśniki z suszonymi pomidorami, pieczarkami, szynką i żółtym serem

13.06.2018., 15:06h
Składniki na ciasto na naleśniki: 1 szkl. mleka, 1 szkl. mąki, 3 jajka, 1 słoik suszonych pomidorów w oleju, sól, pieprz; składniki na farsz: 1 szkl. żółtego sera startego na grubych oczkach, 300 g pieczarek, 1 ząbek czosnku, olej, kilka plasterków szynki.
Wykonanie: Pomidory drobno pokroić. Z podanych składników sporządzić ciasto i dodać do niego pokrojone pomidory oraz zalewę. Smażyć naleśniki z dwóch stron.

Pieczarki drobno pokroić, podsmażyć z czosnkiem przeciśniętym przez praskę do momentu aż woda wyparuje, doprawić przyprawami.

Usmażony naleśnik posypać żółtym serem, ułożyć plasterek szynki i pieczarki. Posolić, dodać pieprz i składać w trójkąty. Zapiekać w piekarniku ok. 25 minut.




Przepis oraz zdjęcia wykonała Katarzyna Kosmala
Warsaw
wi_00
mon
wi_00
tue
wi_00
wed
wi_00
thu
wi_00
fri
wi_00
22. listopad 2024 03:10