Wykonanie: Pomidory drobno pokroić. Z podanych składników sporządzić ciasto i dodać do niego pokrojone pomidory oraz zalewę. Smażyć naleśniki z dwóch stron.
Pieczarki drobno pokroić, podsmażyć z czosnkiem przeciśniętym przez praskę do momentu aż woda wyparuje, doprawić przyprawami.
Usmażony naleśnik posypać żółtym serem, ułożyć plasterek szynki i pieczarki. Posolić, dodać pieprz i składać w trójkąty. Zapiekać w piekarniku ok. 25 minut.
Pieczarki drobno pokroić, podsmażyć z czosnkiem przeciśniętym przez praskę do momentu aż woda wyparuje, doprawić przyprawami.
Usmażony naleśnik posypać żółtym serem, ułożyć plasterek szynki i pieczarki. Posolić, dodać pieprz i składać w trójkąty. Zapiekać w piekarniku ok. 25 minut.
Przepis oraz zdjęcia wykonała Katarzyna Kosmala